Kasslergratäng

Du behöver 2 dl ris 200 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt peppar 350...

Du behöver

  • 2 dl ris
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 350 g broccoli
  • 500 g kassler
  • 1 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka riset. Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med smör, tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och blanda om. Späd med mjölk och grädde och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

2
Dela broccolin i buketter och koka dem i 1 minut. Låt rinna av väl. Lägg riset i en smord ugnsfast form och lägg på strimlad kassler.

3
Lägg på broccoli och häll på svampstuvningen. Strö över ost och gratinera i 15 minuter tills gratängen fått fin färg.

Scroll to Top