Kassler i krämig sås

Du behöver 500 g kassler 2 st morot 2 st palsternacka 1 st gul lök 1 msk smör eller margarin 4 dl mjölk 2 msk...

Du behöver

  • 500 g kassler
  • 2 st morot
  • 2 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk senap
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk maizenaredning
  • peppar
  • hackad persilja

Servera med:

ris

Gör så här

1
Strimla kasslern. Skala och skär morötter och palsternackor i stavar. Skala och hacka löken.

2
Fräs kasslern i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta och lägg i morötter, palsternacka och lök.

3
Tillsätt mjölk, senap och fond och koka i 15 minuter. Red av grytan och koka i 3 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt mer senap. Strö över persilja och servera med ris.

Scroll to Top