RECEPT FRÅN HJ

Karuselltårta med nougatfyllning

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st rulle kavlat marsipanlock
  • Fyllning:

  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 150 g nougat
  • 2 msk kakao
  • 1 msk smör
  • Garnera med:

  • hallon
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret, och sikta ner. Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten. Koka upp socker och grädde till fyllningen. Ta från värmen och rör i nougaten i bitar. Vispa i kakao och smör, och låt svalna. Bred fyllningen över bottnen.
2
Vispa grädden och bred hälften över krämen. Skär bottnen i 4 cm breda remsor. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet.
3
Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.
4
Lägg på marsipanlocket och klipp bort överflödiga bitar. Spritsa resten av grädden runt kanten. Garnera med hallon.

Recept