Karlsbaderbullar

Du behöver 50 g jäst 200 g smör 5 dl mjölk 4 st äggulor 1.5 dl strösocker 1 tsk salt vetemjöl ca 17 dl Fyllning:...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 17 dl

Fyllning:

2 dl hasselnötskärnor
150 g smör
2 dl strösocker
1 st citron rivet skal

Pensling:

ägg
rörsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°, och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt äggulor, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter.

2
Fyllning: Mal nötterna och blanda med rumsvarmt smör, socker och citronskal.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop.

4
Skär varje rulle i 20 bitar. Ställ med snittytan upp i bullformar, gärna i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på socker. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Scroll to Top