RECEPT FRÅN HJ

Kärleksmumskaka

Kärleksmums är mångas favorit. Här bjuder vi på den som förföriskt god kaka. Kakan får fin höjd och toppas med en läcker glasyr.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl kokt kaffe
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 200 g rumsvarm färskost
  • 1 msk kokt kaffe
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering

  • kokosflingor
  • chokladströssel
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och häll i mjölk och kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggsmeten och blanda i smörblandningen.

3

Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

4

Glasyr: Vispa smör, färskost, kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt och bred över kakan.

5

Garnering: Strö över kokos och chokladströssel.


Recept