RECEPT FRÅN
Kärleksmumskaka
Kärleksmums är mångas favorit. Här bjuder vi på den som förföriskt god kaka. Kakan får fin höjd och toppas med en läcker glasyr.
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
10 bitar
Du behöver
- 100 g smör
- 0.5 dl mjölk
- 0.5 dl kokt kaffe
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 200 g rumsvarm färskost
- 1 msk kokt kaffe
- 1.5 dl florsocker
- 0.5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- kokosflingor
- chokladströssel
Glasyr
Garnering
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och häll i mjölk och kaffe. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i äggsmeten och blanda i smörblandningen.
3
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Vispa smör, färskost, kaffe, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt och bred över kakan.
5
Garnering: Strö över kokos och chokladströssel.