Kärleksmums med marshmallows

Saftiga kärleksmums med len kaffeglasyr är en fikaklassiker som uppskattas av både stora och små. Förutom den traditionella kokosen toppas våra kärleksmums även med söta minimarshmallows.

30 bitar

Du behöver

Botten:

250 g smör
5 dl strösocker
5 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl mjölk

Glasyr:

100 g smör
5 dl florsocker
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
½ dl starkt kaffe

Dekoration:

100 g kokos
50 g minimarshmallows

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.

2

Tillsätt smält smör och mjölk och blanda om till en slät smet. Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.

3

Grädda strax under mitten i 20 minuter. Låt kakan svalna.

4

Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffe. Bred glasyren över kakan och strö på kokos och marshmallows. Låt glasyren stelna och skär i rutor.

Scroll to Top