Karibiska laxspett med limesås

Karibiska spett med lax och räkor serveras med limesås och fruktig saffranscouscous. Lax är lätt att grilla.

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 400 g räkor stora

Marinad:

2 msk matolja
2 msk pressad limesaft
1 msk farinsocker
1 tsk ingefära riven färsk
0.5 krm sambal oelek
salt

Tillbehör:

2 st nektariner
matolja
farinsocker

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt
lime rivet skal av 1
salt peppar

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman alla ingredienserna utom saltet till marinaden. Skär laxen i kuber. Lägg ner dem i marinaden och ställ det kallt minst 1 timme.

2
Rör samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt tills den ska serveras.

3
Skala räkorna men låt huvudena sitta kvar. Trä upp lax och räkor på spetten. Pensla räkorna med marinaden.

4
Halvera nektarinerna och tag ur kärnan. Pensla dem lätt med lite olja och strö över farinsocker.

5
Grilla fiskspetten och och nektarinerna ca 4 minuter på varje sida. Salta fiskspetten. Bjud saffranscouscous med t ex ananasbitar, halverade cocktailtomater och rucola till.


Kommentar:
Laxspett grillas ca 4-5 minuter per sida 5-10 cm från glöden.

Scroll to Top