Karibisk räksallad med Rhodes Island-dressing

Du behöver 2 dl risoni 500 g räkor med skal 1 st galiamelon 2 st nektariner 0.5 st gurka 250 g tomater i olika färger...

Du behöver

  • 2 dl risoni
  • 500 g räkor med skal
  • 1 st galiamelon
  • 2 st nektariner
  • 0.5 st gurka
  • 250 g tomater i olika färger
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 150 g salladsblad blandade

Rhodes Island dressing:

1 dl majonnäs
1.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dl chilisås
1 st schalottenlök
salt och peppar

Gör så här

1
Koka risonin enligt anvisningar och låt rinna av i en sil.

2
Skala räkorna. Dela melonen och ta bort kärnorna. Ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn. Kärna ur nektarinerna och skär fruktköttet i bitar. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Klyfta tomaterna.

3
Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Låt kallna.

4
Blanda risoni, räkor, melon, nektariner, gurka, tomat och svamp och lägg i en plastbunke med lock.

5
Rhodes Island-dressing: Blanda majonnäs, yoghurt, chilisås och finhackad lök i en skål. Salta och peppra. Häll dressingen i en burk med lock. Servera till salladen.

6
Vid servering: Varva salladsblad med räkblandningen i en serveringsskål. Servera dressingen till.

Scroll to Top