Du behöver
- 2 dl risoni
- 500 g räkor med skal
- 1 st galiamelon
- 2 st nektariner
- 0.5 st gurka
- 250 g tomater i olika färger
- 150 g champinjoner
- 2 msk smör
- 150 g salladsblad blandade
Rhodes Island dressing:
1 dl majonnäs
1.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dl chilisås
1 st schalottenlök
salt och peppar
Gör så här
1
Koka risonin enligt anvisningar och låt rinna av i en sil.
2
Skala räkorna. Dela melonen och ta bort kärnorna. Ta ut kulor av melonköttet med ett kuljärn. Kärna ur nektarinerna och skär fruktköttet i bitar. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Klyfta tomaterna.
3
Ansa och skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Låt kallna.
4
Blanda risoni, räkor, melon, nektariner, gurka, tomat och svamp och lägg i en plastbunke med lock.
5
Rhodes Island-dressing: Blanda majonnäs, yoghurt, chilisås och finhackad lök i en skål. Salta och peppra. Häll dressingen i en burk med lock. Servera till salladen.
6
Vid servering: Varva salladsblad med räkblandningen i en serveringsskål. Servera dressingen till.