Karibisk lax med fruktsås

Du behöver 4 bitar laxfilé 1 krm Chili explosion 1 tsk paprikapulver 1 tsk ingefära 1 tsk råsocker 1 tsk salt 0.5 st lime pressad...

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 krm Chili explosion
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st lime pressad saft

Fruktsås:

1 dl crème fraîche
150 g mangotärningar
2 st ringar konserverad ananas
0.5 st lime rivet skal
1 tsk pressad limesaft
salt och peppar

Servera med:

2 st sötpotatis
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Ugn: 225°/175º

Gör så här

1
Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form. Blanda chili explosion, paprikapulver, ingefära, socker och salt och gnid in laxbitarna med krydd-blandningen. Pressa över limesaften och låt stå i 10 minuter.

2
Skala och klyfta sötpotatisen och lägg en ugnsfast form. Vänd runt potatisen med olja och flingsalt. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Sänk värmen i ugnen till 175°. Sätt in formen med laxen och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.

4
Fruktsås: Lägg crème fraiche, mango, ananas, limeskal och -saft i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med sötpotatisen.

Scroll to Top