Du behöver
- 100 g margarin laktosfritt
- 0.5 tsk kardemummakärnor
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl vatten
- 1 krm salt
Servera med:
vispgrädde (laktosfri)
sylt eller mos
Det här behövs till 6 laggar:
Gör så här
1
Smält fettet och låt det svalna. Stöt kardemumman och blanda mjölet med bakpulvret.
2
Rör samman mjölblandningen med vattnet i omgångar. Tillsätt fett, salt och kardemumma så att du får en slät smet.
3
Hetta upp våffeljärnet, pensla första laggen med olja eller mjölkfritt fett, och grädda våfflorna (en knapp deciliter smet per lagg).
4
Vispa grädden och servera till våfflorna med sylt eller mos.
Vi föredrar att använda hela kardemummakärnor och stöta dem i mortel, men det går även att smaksätta våfflorna med 3/4 tsk mald kardemumma.