Kardemummabullar med krämig mandelmassa och bittermandelsmak

Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 2 dl strösocker 1 tsk salt 3 st kardemummakärnor stötta 2 st ägg 18 dl vetemjöl special...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 st kardemummakärnor stötta
  • 2 st ägg
  • 18 dl vetemjöl special ca
  • 200 g smör rumsvarmt

Fyllning:

1,5 dl ljust muscovadosocker
2 tsk kardemumma malen
200 g mandelmassa riven
150 g smör rumsvarmt
2 msk ströbröd
1 msk vaniljsocker
bittermandelarom några droppar
1 msk vatten

Pensling:

ägg
pärlsocker

Gör så här

1

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37• och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjöl. Blanda ner smöret i kuber och knåda i minst 10 minuter tills degen är slät och fin. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

2

Rör ihop fyllningen. Späd med mer vatten om den känns för tjock.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje till en platta 60×30 cm. Bred på fyllning och vik degen dubbel. Skär i remsor och snurra ihop till knutar. Låt bullarna jäsa övertäckta i 1 timme.

4

Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.


Kommentar:
Bullar med smak av kardemumma och mandel. Recept: Anna Ersson

Scroll to Top