Kantarelltoast med löjrom och picklad rödlök

Höstlyx när den är som bäst.

Du behöver

  • 1 l färska kantareller
  • smör
  • salt och peppar
  • 4 st rejäla skivor bondbröd
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g löjrom
  • st hackad gräslök

Picklad rödlök:

1 st rödlök
1 msk rörsocker
0.25 dl äppelcidervinäger
timjankvistar färska
salt

Gör så här

1

Picklad lök: Skiva löken tunt. Blanda socker, vinäger, timjan och en nypa salt. Rör tills sockret löst sig. Blanda i löken och låt dra minst 1 timme. Rör då och då så att löken mjuknar.

2

Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme i en panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör. Stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.

3

Stek brödet i smör.  Eller rosta det mitt i ugnen på 225º.

4

Fördela svampen på brödet. Lägg på en klick crème fraiche och löjrom. Toppa med picklad rödlök och strö på lite gräslök.

Scroll to Top