RECEPT FRÅN
Kantarellsoppa med tunnbrödssticks
Av Kerstin Svensson. Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 300 g färska kantareller
- 1 st palsternacka
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 5 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 2 st tunnbröd mjukt
- 75 g färskost
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
Tunnbrödsticks:
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ansa och stek kantarellerna i en gryta tills vätskan kokat in. Skala och riv palsternackan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med kantarellerna i smör ett par minuter.
2
Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och buljongtärningar och koka i 15 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
3
Bred färskost på tunnbröden och strö på örter. Skär varje bröd i sex bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 5 minuter. Servera till soppan.