Kantarellsoppa med tunnbrödssticks

Du behöver 300 g färska kantareller 1 st palsternacka 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk...

Du behöver

  • 300 g färska kantareller
  • 1 st palsternacka
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Tunnbrödsticks:

2 st tunnbröd mjukt
75 g färskost
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill

Ugn: 200°

Gör så här

1

Ansa och stek kantarellerna i en gryta tills vätskan kokat in. Skala och riv palsternackan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med kantarellerna i smör ett par minuter.

2

Strö över mjöl och späd med mjölk, vatten och buljongtärningar och koka i 15 minuter. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.

3

Bred färskost på tunnbröden och strö på örter. Skär varje bröd i sex bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 5 minuter. Servera till soppan.

Scroll to Top