Kantarellsoppa med rotselleri och ädelost

Rotselleri, skogssvamp och ädelost är smaker som gifter sig fint. Genom att mixa en del av soppan blir den krämig utan grädde.

Du behöver

  • 1 l färska kantareller
  • smör
  • salt och peppar
  • 400 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 8 dl vatten
  • 4 msk grönsaksfond
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g ädelost
  • gräslök

Gör så här

1

Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.

2

Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka grönsakerna mjuka under lock, ca 15 minuter.

3

Blanda i crème fraiche och svamp. Fortsätt koka några minuter.

4

Mixa 1/4 av soppan. Blanda i det mixade i soppan, tillsammans med smulad ädelost. Värm, men koka inte soppan mer. Smaka av med salt och peppar. Häll upp och strö över hackad gräslök.

Scroll to Top