Du behöver
- 1 l färska kantareller
- smör
- salt och peppar
- 400 g rotselleri
- 1 st gul lök
- 8 dl vatten
- 4 msk grönsaksfond
- 1 dl vitt vin
- 1 dl crème fraîche
- 150 g ädelost
- gräslök
Gör så här
1
Ansa och dela kantarellerna i bitar. Fräs på svag värme tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
2
Skala rotsellerin och skär i små tärningar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka grönsakerna mjuka under lock, ca 15 minuter.
3
Blanda i crème fraiche och svamp. Fortsätt koka några minuter.
4
Mixa 1/4 av soppan. Blanda i det mixade i soppan, tillsammans med smulad ädelost. Värm, men koka inte soppan mer. Smaka av med salt och peppar. Häll upp och strö över hackad gräslök.