RECEPT FRÅN HJ

Kantarellsnurror

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
36 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 12.5 dl siktat dinkelmjöl
  • Fyllning:

  • 1 l färska kantareller
  • rödlök
  • morot
  • 1 msk rosmarin
  • smör
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 dl grovriven prästost
  • salt
  • Pensla med:

  • ägg
  • pumpakärnor
  • flingsalt
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.

2

Ansa och hacka kantarellerna. Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Mjukstek svamp, lök, morot och rosmarin i smör, cirka 10 minuter. Ta från värmen och låt kallna. Blanda i persilja, ost och salt.

3

Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en 1/2 centimeter tunn kaka som mäter 50x30 centimeter.

4

Strö över svampen och rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i 18 bitar och lägg i bullformar. Låt jäsa cirka 30 minuter under duk.

5

Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Strö på pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.


Recept