Kantarellsallad med rökt sidfläsk

Matig höstsallad med rökt sidfläsk, äpple, korngryn och en god lingondressing.

Du behöver

  • 2 dl hela korngryn
  • grönsaksbuljong
  • 1 l rensade kantareller
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • smör
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 msk hackad gräslök
  • stort äpple
  • ca 8 dl frissésallad
  • lagrad prästost
  • 50 g valnötter
  • ärtskott

Dressing

2 msk balsamvinäger
2 msk lingonsylt
5 msk olivolja
1 msk vatten
4 msk tinade lingon
salt nymald svartpeppar

Gör så här

1

Dressing: Rör ihop vinäger och lingonsylt. Rör ner olivoljan, lite i taget, till en tjock dressing. Blanda i vatten och lingon. Smaka av med salt och peppar.

2

Koka grynen i buljong enligt förpackningen. Häll av överblivet kokvatten. Låt grynen ånga av.

3

Dela kantarellerna i mindre bitar. Strimla fläsket. Mjukstek kantarellerna i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt fläsket och stek det knaprigt. Krydda med salt och peppar. Blanda i gryn och gräslök.

4

Skär äpplet i klyftor. Stek i smör i en annan panna.

5

Lägg upp frissésallad och fördela svampblandning och äppelklyftor över.

6

Hyvla över ost. Toppa med delade nötter och ärtskott. Servera salladen med dressingen.

Scroll to Top