Du behöver
- 2 dl hela korngryn
- grönsaksbuljong
- 1 l rensade kantareller
- 200 g rökt sidfläsk i bit
- smör
- salt och nymald svartpeppar
- 4 msk hackad gräslök
- stort äpple
- ca 8 dl frissésallad
- lagrad prästost
- 50 g valnötter
- ärtskott
Dressing
2 msk balsamvinäger
2 msk lingonsylt
5 msk olivolja
1 msk vatten
4 msk tinade lingon
salt nymald svartpeppar
Gör så här
Dressing: Rör ihop vinäger och lingonsylt. Rör ner olivoljan, lite i taget, till en tjock dressing. Blanda i vatten och lingon. Smaka av med salt och peppar.
Koka grynen i buljong enligt förpackningen. Häll av överblivet kokvatten. Låt grynen ånga av.
Dela kantarellerna i mindre bitar. Strimla fläsket. Mjukstek kantarellerna i smör tills vätskan kokat in. Tillsätt fläsket och stek det knaprigt. Krydda med salt och peppar. Blanda i gryn och gräslök.
Skär äpplet i klyftor. Stek i smör i en annan panna.
Lägg upp frissésallad och fördela svampblandning och äppelklyftor över.
Hyvla över ost. Toppa med delade nötter och ärtskott. Servera salladen med dressingen.