Kantarellpasta med parmesan

Kombinationen krämig pasta, kantareller och parmesan­ost känns svår att misslyckas med. Det blir vansinnigt gott!

4 portioner

Du behöver

  • 3 dl kantareller
  • 350 g valfri pasta, t ex penne eller tagliatelle
  • 2 mellanstora schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 dl kokvatten från pastan
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk fransk senap
  • 1.5 dl färskriven parmesanost

Garnera med

persilja
gräslök

Servera med

färskriven parmesanost

Gör så här

1

Ansa och grovhacka kantarellerna. Ta undan några hela till garnering.

2

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet men glöm inte att ta undan 1 dl till såsen.

3

Finhacka lök och vitlök och fräs den blank och smidig i smöret utan att den får färg. Tillsätt svampen och fräs i några minuter till. Fräs även den hela svampen och lägg åt sidan till garnering.

4

Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt grädde och låt koka upp under omrörning. Tillsätt mjölk samt pastavatten och låt såsen koka ett par minuter till lagom konsistens.

5

Vänd ner hackad persilja, salt, peppar, senap samt riven ost i såsen.

6

Blanda pasta och sås. Garnera med de hela svamparna och kryddgrönt och servera med färskriven parmesanost.

Scroll to Top