Kantarellpasta med gremolata­topping

Pastan blandas med en krämig kantarellsås och toppas med gremolata för extra smak. Gremolata är en italiensk röra gjord på bland annat persilja, vitlök och citron.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g kantareller färska eller frysta
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta t.ex. tagliatelle

Gremolata

1 dl färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
30 g parmesanost
3 msk olivolja
rivet skal från 1 citron
0.5 msk citronsaft

Servering

riven parmesan
svamp
persilja

Gör så här

1

Gremolata: Ansa persiljan och dela bladen i mindre bitar. Skala och dela vitlöken. Riv osten. Mixa alla ingredienser till en slät sås med stavmixer.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa kantarellerna och dela dem ev i mindre bitar.

3

Fräs lök, vitlök och kantareller i smör tills all vätska kokat bort. Ta undan några svampar till garnering. Tillsätt grädde och låt såsen koka på svag värme i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda pastan med kantarellsåsen.

5

Servering: Bjud gärna i djupa tallrikar. Toppa med gremolata, riven parmesan, svamp och persilja.

Scroll to Top