Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 2 dl crème fraîche
- 2 st äggulor
- 2 msk klippt gräslök
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl riven parmesanost
- 1 st liten gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g kantareller
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st röd grillad paprika
Pensling
1 st äggula
Garnera med
timjan
Ugn: 225°
Gör så här
Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp en kant runt om och nagga med en gaffel. Vispa upp en äggula och pensla degen, inklusive kanterna.
Rör samman crème fraiche, äggulor och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på smördegsplattan. Strö över halva mängden ost.
Fräs finhackad lök och vitlök samt ansad svamp i smöret. Salta och peppra. Fördela kantarellblandningen på smördegsflarnet.
Lägg på tärnad paprika, örter och resterande ost. Grädda strax under ugnens mitt tills flarnet blivit gyllene och fluffat upp sig, ca 15 minuter. Garnera med timjan och servera genast.