RECEPT FRÅN HJ

Kantarellflarn med grillad paprika

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 st äggulor
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 st liten gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st röd grillad paprika
  • Pensling

  • 1 st äggula
  • Garnera med

  • timjan
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp en kant runt om och nagga med en gaffel. Vispa upp en äggula och pensla degen, inklusive kanterna.

2

Rör samman crème fraiche, äggulor och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på smördegsplattan. Strö över halva mängden ost.

3

Fräs finhackad lök och vitlök samt ansad svamp i smöret. Salta och peppra. Fördela kantarellblandningen på smördegsflarnet.

4

Lägg på tärnad paprika, örter och resterande ost. Grädda strax under ugnens mitt tills flarnet blivit gyllene och fluffat upp sig, ca 15 minuter. Garnera med timjan och servera genast.


Recept