Kantarellchutney med tranbär

Spännande chutney som är ett gott tillbehör till höstens viltkött. Men chutneyn passar också bra till pannbiff, söndagsstek eller ugnsstekt kyckling med gräddsås.

Du behöver

  • 1.5 l färska kantareller
  • rödlök
  • röd chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 6 msk rörsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk repade timjanblad
  • 1 dl frysta tranbär
  • salt

Gör så här

1

Ansa och dela kantarellerna i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilifrukten.

2

Fräs svampen på svag värme i en gryta tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och lök. Fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg, cirka 10 minuter.

3

Blanda i chili, socker, vinäger, timjan och lingon. Koka under lock, cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

4

Häll upp på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara chutneyn i kylen.

Scroll to Top