15 skivor
Du behöver
- 2 msk olivolja
- 15 skivor surdegsbaguette
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk rapsolja
- 500 g rensade kantareller
- 2 msk smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- rivet citronskal från en citron
- ½ dl hackad persilja
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ paket kräftstjärtar, ca 50 g
- löjrom (finns att köpa fryst) eller forellrom
- dill
- Citronrasp
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ringla olivolja över bröden. Rosta i övre delen av ugnen i 3–4 minuter.
2
Skala och finhacka löken.
3
Hetta upp en stekpanna med olja. Stek svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och stek ytterligare en stund. Tillsätt löken och låt steka med en stund.
4
Tillsätt grädde och koka samman. Tillsätt crème fraiche, citronskal, persilja, salt och peppar.
5
Fördela kantarellstuvningen på bröden.
6
Toppa med ordentligt avrunna kräftstjärtar, rom, dill och citronrasp.