RECEPT FRÅN
Kantarellbröd med kräftstjärtar och löjrom
Maxa mackan med kantareller, kräftstjärtar och löjrom!
Av Bitte E:son Forsberg. Foto: Anders Norrsell
Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
Du behöver
- 2 msk olivolja
- 15 skiva surdegsbaguette
- 1 st gul lök Finhackad
- 1 msk rapsolja
- 500 g rensade kantareller
- 2 msk smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- st rivet citronskal Från en citron
- 0.5 dl hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 pkt kräftstjärtar ca 50 g
- löjrom eller forellrom
- dill
- Citronrasp
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ringla olivolja över bröden. Rosta i övre delen av ugnen i 3–4 minuter.
2
Skala och finhacka löken.
3
Hetta upp en stekpanna med olja. Stek svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och stek ytterligare en stund. Tillsätt löken och låt steka med en stund.
4
Tillsätt grädde och koka samman. Tillsätt crème fraiche, citronskal, persilja, salt och peppar.
5
Fördela kantarellstuvningen på bröden.
6
Toppa med avrunna kräftstjärtar, rom, dill och citronrasp.
Kommentar:
Brödskivorna kan rostas i förväg, men vänta med att lägga på stuvningen till servering. Se till att kräftstjärtarna fått rinna av ordentligt. Löjrom finns att köpa fryst.
Brödskivorna kan rostas i förväg, men vänta med att lägga på stuvningen till servering. Se till att kräftstjärtarna fått rinna av ordentligt. Löjrom finns att köpa fryst.