RECEPT FRÅN HJ

Kantarellbröd med kräftstjärtar och löjrom

Maxa mackan med kantareller, kräftstjärtar och löjrom!

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 15 skiva surdegsbaguette
  • 1 st gul lök Finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 500 g rensade kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • st rivet citronskal Från en citron
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 pkt kräftstjärtar ca 50 g
  • löjrom eller forellrom
  • dill
  • Citronrasp
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Ringla olivolja över bröden. Rosta i övre delen av ugnen i 3–4 minuter.

2

Skala och finhacka löken.

3

Hetta upp en stekpanna med olja. Stek svampen tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och stek ytterligare en stund. Tillsätt löken och låt steka med en stund.

4

Tillsätt grädde och koka samman. Tillsätt crème fraiche, citronskal, persilja, salt och peppar.

5

Fördela kantarellstuvningen på bröden.

6

Toppa med avrunna kräftstjärtar, rom, dill och citronrasp.


Kommentar:
Brödskivorna kan rostas i förväg, men vänta med att lägga på stuvningen till servering. Se till att kräftstjärtarna fått rinna av ordentligt. Löjrom finns att köpa fryst.

Recept