Kantarell- och ostmuffins

Du behöver 1.5 dl filmjölk 0.5 dl smör-rapsolja 1 st ägg 1 dl kantareller hackade smörfrästa 1.5 dl västerbottensost riven 2 dl vetemjöl 1 dl...

Du behöver

  • 1.5 dl filmjölk
  • 0.5 dl smör-rapsolja
  • 1 st ägg
  • 1 dl kantareller hackade smörfrästa
  • 1.5 dl västerbottensost riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 krm salt

Garnera med:

flingsalt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Rör samman fil, matfett, ägg, kantareller, ost och de båda mjölsorterna blandat med bakpulver och salt, i en skål.

2
Klicka eller spritsa ut smeten upp till 3/4 i dubbla småbrödsformar. Strö över lite flingsalt. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera muffinsen ljumma till soppa eller sallad.


Kommentar:
Smeten kan ligga färdig i spritspåsen, i kylen över natten.

Scroll to Top