Du behöver
- 100 g smör
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 5 dl mjölk
- 2 st ägg
- 2 tsk kanel
- 2 st äpple
- 2 msk smör eller margarin
- 3 msk ljust muscovadosocker
Servera med
glass eller vispgrädde
Gör så här
1
Smält 100 g smör och låt det svalna något.
2
Vispa ihop 4 dl vetemjöl, ½ tsk salt, 1 tsk bakpulver och 5 dl mjölk till en slät smet. Vispa i det avsvalnade smöret och 2 ägg.
3
Vispa ihop våffelsmeten och tillsätt kanel.
4
Grädda våfflorna, det behövs knappt 1 dl smet per våffla.
5
Skölj, kärna ur och klyfta äpplena och stek dem mjuka i en stekpanna med smör och muscovadosocker. Servera våfflorna med muscovadoäpplen, glass eller vispad grädde.