Kanelvåfflor

Du behöver 100 g smör 4 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1 tsk bakpulver 5 dl mjölk 2 st ägg 2 tsk kanel 2 st...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 st äpple
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk ljust muscovadosocker

Servera med

glass eller vispgrädde

Gör så här

1
Smält 100 g smör och låt det svalna något.

2
Vispa ihop 4 dl vetemjöl, ½ tsk salt, 1 tsk bakpulver och 5 dl mjölk till en slät smet. Vispa i det avsvalnade smöret och 2 ägg.

3
Vispa ihop våffelsmeten och tillsätt kanel.

4
Grädda våfflorna, det behövs knappt 1 dl smet per våffla.

5
Skölj, kärna ur och klyfta äpplena och stek dem mjuka i en stekpanna med smör och muscovadosocker. Servera våfflorna med muscovadoäpplen, glass eller vispad grädde.

Scroll to Top