RECEPT FRÅN HJ

Kanelkakor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • Garnera med:

  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda snabbt ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, kanel och mjöl till en deg.
2
Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder. Skär varje längd i 6 cm långa bitar och skär tre snitt i varje bit.
3
Blanda socker och kanel och rulla kakorna häri. Böj dem lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter och låt kallna.

Recept