Kanelkakor

Du behöver 200 g smör eller margarin 1 dl socker 1 dl potatismjöl 0.5 tsk bakpulver 1 tsk kanel 3 3/4 dl vetemjöl Garnera med:...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 3 3/4 dl vetemjöl

Garnera med:

0.5 dl socker
2 tsk kanel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda snabbt ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, kanel och mjöl till en deg.

2
Dela degen i sex bitar och rulla ut varje bit till fingertjocka längder. Skär varje längd i 6 cm långa bitar och skär tre snitt i varje bit.

3
Blanda socker och kanel och rulla kakorna häri. Böj dem lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10–15 minuter och låt kallna.

Scroll to Top