RECEPT FRÅN HJ

Kanelbullekladdkaka

Kladdkaka som smakar kanelbulle. Det bästa av två världar i ett och samma bakverk, kan det bli bättre? Servera kanelbullekladdkakan med vispad grädde.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Tillagningstid: 45 minuter
10 bitar

Du behöver

  • 200 g smör
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • Garnera med

  • 30 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 1.5 msk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • pärlsocker
  • Servera med

  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Stöt kardemumman i en mortel.

2

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt och stött kardemumma i en skål. Rör i smält smör och ägg och blanda om till en smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten.

4

Garnering: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, kanel och vaniljsocker. Ringla över smeten så att det ser ut som en kanelbulle. Strö över pärlsocker.

5

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna och servera med vispad grädde.


Recept