Kanelbullar med tosca

Baka en extra lyxig variant av klassiska kanelbullar. Här får du en riktigt maffig bulle med toscatopp! Använd de nötter du har hemma i toscasmeten.

32 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning

150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk ströbröd

Tosca

150 g nötter t ex pecannötter, hasselnötter eller valnötter
100 g smör eller margarin
2 dl socker
2 msk mjölk
3 msk vetemjöl

Pensling

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp.

2

Lägg i smöret i bitar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Rör samman smör, socker, kanel och ströbröd.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 30 x 40 cm. Bred på fyllning och rulla ihop. Skär i bitar och ställ med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar i muffinsbleck. Låt jäsa övertäckta i 30 ­minuter.

5

Tosca: Grovhacka nötterna. Värm smör, socker, mjölk, mjöl och nötter i en kastrull under omrörning tills allt smält samman. Låt smeten svalna.

6

Pensla bullarna med uppvispat ägg och lägg på en klick toscasmet. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Scroll to Top