Kanelbrylé

Du behöver 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 st kanelstänger 6 st äggulor 0.75 dl strösocker Karamellisering: 4 msk strösocker Ugn: 175º Gör så...

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 st kanelstänger
  • 6 st äggulor
  • 0.75 dl strösocker

Karamellisering:

4 msk strösocker

Ugn: 175º

Gör så här

1
Koka upp grädde, mjölk och kanelstänger. Ta från värmen och låt dra i 10 minuter. Vispa ihop äggulor och socker lätt i en skål.

2
Ta upp kanelstängerna och blanda gräddmjölken med äggulorna. Sila smeten. Smörj 4 små formar och ställ i en långpanna.

3
Fördela smeten i formarna och häll varmt vatten i långpannan upp till halva formarna.

4
Baka i 40 minuter. Låt kallna. Strö över socker och bränn med gasolbrännare eller gratinera högt upp i ugnen i 2–3 minuter på grill.

Scroll to Top