Kalvfärspizza med svartkål och päron

Färs, svartkål och päron ger en spännande smakupplevelse!

Du behöver

Deg

25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
ca 7 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning

500 g kalvfärs
4 st äggulor
4 msk ströbröd
2 dl hackad persilja
2 msk hackad färsk timjan
rivet skal från en halv citron
1.5 tsk salt
2 burk hela tomater à 400 g
2 st mozzarellaostar à 125 g
2 st päron
150 g svartkål med stjälk
olivolja
4 krm chiliflakes

Ugn: 250°

Gör så här

1

Pizzadegen: Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1–2 timmar.

2

Kavla ut degen på mjölat bord till fyra pizzor. Flytta till plåtar med bakplåtspapper.

3

Fyllning: Blanda färs, äggulor, ströbröd, örter, citronskal och salt.

4

Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen. Bryt mozzarellan i bitar. Klyfta päronen. Repa kålbladen från stjälkarna. Blanda bladen med 4 tsk olivolja.

5

Fördela tomater, färs, kål, mozzarella och päron på pizzorna. Droppa olja över varje pizza och strö på chiliflakes.

6

Grädda mitt i ugnen tills pizzan är frasig och har fin färg, ca 12 minuter.

Scroll to Top