RECEPT FRÅN HJ

Kalvfärspizza med svartkål och päron

Färs, svartkål och päron ger en spännande smakupplevelse!

Av . Foto: Thomas Carlgren

Okänd
4 stycken

Du behöver

    Deg

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl Ljummet vatten
  • ca 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning

  • 500 g kalvfärs
  • 4 st äggulor
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • rivet skal från en halv citron
  • 1.5 tsk salt
  • 2 burk hela tomater à 400 g
  • 2 st mozzarellaostar à 125 g
  • 2 st päron
  • 150 g svartkål med stjälk
  • olivolja
  • 4 krm chiliflakes
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Pizzadegen: Smula jästen i en bunke. Rör ut den i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under duk i rumstemperatur 1–2 timmar.

2

Kavla ut degen på mjölat bord till fyra pizzor. Flytta till plåtar med bakplåtspapper.

3

Fyllning: Blanda färs, äggulor, ströbröd, örter, citronskal och salt.

4

Låt tomaterna rinna av genom en sil och krossa dem med handen. Bryt mozzarellan i bitar. Klyfta päronen. Repa kålbladen från stjälkarna. Blanda bladen med 4 tsk olivolja.

5

Fördela tomater, färs, kål, mozzarella och päron på pizzorna. Droppa olja över varje pizza och strö på chiliflakes.

6

Grädda mitt i ugnen tills pizzan är frasig och har fin färg, ca 12 minuter.


Recept