Kallrökt lax och potatisterrin med palsternacka

Terrinen kan serveras som en "puck". Tillsammans med laxen blir detta en festlig inledning på middagen.

Du behöver

  • 8 skiva kallrökt lax tunna handflatsstora skivor

Terrin:

5 st gelatinblad
300 g potatis kokt
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraîche
3 msk pepparrot riven
1 msk dill hackad
0.5 st lime pressad saft
salt svartpeppar

Garnering:

ruccolasallad
babyspenat
röd stenbitsrom eller forellrom
lime skivad
pepparrot riven
gräslök
dill

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Klä en kvadratisk form med plastfolie, ca 15×15 cm. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

2
Mosa potatis och pals-ternacka lite slarvigt med en ballongvisp. Blanda moset med philadelphiaost, crème fraiche, pepparrot, dill och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

3
Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen eller i en kopp i mikron, ca 20 sekunder på full effekt.

4
Blanda gelatinet med lite av moset. Tillsätt sedan gelatinblandningen till resten av moset. Plasta och låt terrinen stelna i kylen, ca 4 timmar.

5
Skär upp eller stansa ut rundlar (puckar) med ett mått och lägg upp på tallrikar med laxrosor. Dekorera med rucolasallat, babyspenat, rom, limeskiva, riven pepparrot, gräslöksstrån och dill.

Scroll to Top