RECEPT FRÅN HJ

Kallrökt lax med krämig potatissallad

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl finskuren gräslök
  • finhackad rödlök
  • salt och svartpeppar
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 25 g ärtskott
  • 20 g alfalfagroddar
  • 15 g rucola
  • 0,5 msk rosépeppar
  • 0,5 st citron både finrivet skal och lite saft
  • olivolja

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Skala och skär potatisen i bitar.

2

Rör ihop crème fraiche, gräslök och rödlök och smaka av med salt och peppar. Vänd ner potatisen när den kallnat.

3

Lägg upp laxskivorna på ett serveringsfat. Blanda ihop ärtskott, groddar och rucola och strö över laxen.


Recept