Kalljästa mandelbullar med glasyr

Du behöver 7.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 150 g smör rumstempererat 25 g jäst för söta degar 3 dl mjölk Fyllning: 100 g mandelmassa...

Du behöver

  • 7.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 150 g smör rumstempererat
  • 25 g jäst för söta degar
  • 3 dl mjölk

Fyllning:

100 g mandelmassa
0.5 dl sötmandel

Pensling:

1 st ägg

Glasyr:

1 dl florsocker
2 tsk citron pressad saft

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, socker, smör och smulad jäst i beredningsskålen till matberedaren, med plastkniven monterad. Kör det till en smulig massa. Tillsätt den kalla mjölken och arbeta samman till en deg.

2
Kör mandelmassa och mandel i mixer till smulor.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Strö fyllningen över degen. Vik in långsidorna mot mitten, platta till och kavla lätt.

4
Skär degen i två centimeter breda remsor. Skär ett snitt i varje remsa nästan ända upp i fästet. Snurra remsorna åt var sitt håll och forma samman dem till en knut. Fäst ändarna undertill. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 1 timme i rumstemperatur eller i kylskåp över natten.

5
Pensla bullarna två gånger med uppvispat ägg, då blir de riktigt blanka. Grädda dem mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

6
Rör ihop glasyren och glasera bullarna före serveringen.

Scroll to Top