Du behöver
- 1 l kall grönsaksbuljong
- slanggurka
- salladslökar
- gröna paprikor
- grön chilifrukt
- 0.5 dl finhackad bladpersilja
- 2 msk kapris
- vitlöksklyftor
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl olivolja
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk salt
- citron
- 50 g rostade pinjenötter
Gör så här
1
Koka upp vattnet och fond, buljongpulver eller tärning. Kyl buljongen väl. Hacka grönsakerna grovt. Spara ca 2 dl av grönsakerna och finhacka som dekoration i soppan. Ställ åt sidan.
2
Häll övriga grönsaker i en mixer. Kör till finfördelat, men absolut inte till puré.
3
Blanda med buljong, vinäger och olja. Ställ kallt i en timme. Smaka av och krydda eventuellt med salt, peppar, socker och lite citronsaft. Ringla över lite olivolja och strö över pinjenötterna och de finhackade grönsakerna.