RECEPT FRÅN HJ

Kall och grön gazpacho

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 1 l kall grönsaksbuljong
  • slanggurka
  • salladslökar
  • gröna paprikor
  • grön chilifrukt
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk kapris
  • vitlöksklyftor
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • citron
  • 50 g rostade pinjenötter

Gör så här

1

Koka upp vattnet och fond, buljongpulver eller tärning. Kyl buljongen väl. Hacka grönsakerna grovt. Spara ca 2 dl av grönsakerna och finhacka som dekoration i soppan. Ställ åt sidan.

2

Häll övriga grönsaker i en mixer. Kör till finfördelat, men absolut inte till puré.

3

Blanda med buljong, vinäger och olja. Ställ kallt i en timme. Smaka av och krydda eventuellt med salt, peppar, socker och lite citronsaft. Ringla över lite olivolja och strö över pinjenötterna och de finhackade grönsakerna.


Recept