RECEPT FRÅN HJ

Kalasgod smörgåstårta

Godaste smörgåstårtan förbereds dagen före kalaset och garneras med lax, räkor och ägg strax innan den ska serveras.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 8 st polarkaka
  • Fyllning 1:

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 300 g lax varmrökt
  • 0.5 dl gurkmix
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • peppar
  • Fyllning 2:

  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl ketchup
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 dl riven ost
  • peppar
  • Garnera med:

  • 3 dl crème fraîche
  • 1 kruka sallad
  • 100 g kallrökt lax
  • 400 g skalade räkor
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 10 cm gurka
  • 1 st citron
  • dill
  • 40 g rom

Gör så här

1
Vispa grädden och blanda med gräddfil och majonnäs. Mosa laxen med en gaffel. Rör ner tillsammans med gurkmix och gräslök. Smaka av med peppar.
2
Vispa crème fraiche tjock med elvisp. Blanda med ketchup, hackad lax och riven ost. Smaka av med peppar. Lägg två polarhalvor bredvid varandra. Lägg på hälften av fyllning 1.
3
Lägg på två brödhalvor till. Lägg på fyllning 2 och två bröd. Lägg på resten av fyllning 1 och de sista bröden. Tryck till lätt med handen.
4
Bred crème fraiche ovanpå och runt om. Hit går det bra att förbereda dagen före. Garnera tårtan med salladsblad runt om och lax, räkor, äggklyftor, gurka, citron, dill och rom ovanpå.

Recept