Kål- och färsfyllda vårrullar

Du behöver 2.5 dl jasminris ark filodeg Fyllning 1 msk olja 250 g nötfärs 250 g vitkål gul lök 1 msk smör 1 msk ljus...

Du behöver

  • 2.5 dl jasminris
  • ark filodeg

Fyllning

1 msk olja
250 g nötfärs
250 g vitkål
gul lök
1 msk smör
1 msk ljus sirap
vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
neutral olja
sweet chilisås

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.

2

Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.

3

Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i cirka 4 minuter. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.

Scroll to Top