RECEPT FRÅN HJ

Kål- och färsfyllda vårrullar

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl jasminris
  • ark filodeg
  • Fyllning

  • 1 msk olja
  • 250 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk ljus sirap
  • vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja
  • sweet chilisås

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen. Lägg upp i en skål.

2

Strimla kålen och hacka den fint. Stek kål och lök i smör och sirap till fin färg. Blanda köttfärsen med kålblandningen, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Låt svalna något.

3

Lägg filodegsarken i en hög och skär genom alla arken så det blir 3 breda remsor. Lägg en ordentligt fylld matsked fyllning i början av en remsa och rulla runt ett varv. Vik in långsidorna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten av fyllningen och degremsorna.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och stek rullarna på medelvärme runt om i cirka 4 minuter. Servera vårrullarna med ris och sweet chilisås att doppa i.


Recept