Jultryffel

Du behöver 1.5 dl vispgrädde 0.5 dl honung 1 tsk julkrydda 1 dl starkglögg 200 g mjölkchoklad 125 g mörk choklad 35 g smör (saltat)...

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl honung
  • 1 tsk julkrydda
  • 1 dl starkglögg
  • 200 g mjölkchoklad
  • 125 g mörk choklad
  • 35 g smör (saltat)
  • 100 g mörk choklad (till rullning)

Julkryddor:

1 msk kanel
0.5 tsk ingefära
1 msk nejlika

Gör så här

1
Bryt chokladen i en bunke. Koka ihop grädde, honung, julkryddor och glögg. Häll det över chokladen, blanda sedan i smöret och rör till en slät tryffelsmet.

2
Ställ smeten i kylskåp så att den stelnar. Rulla sedan smeten till lagom stora tryfflar och ställ dem i kylskåpet igen.

3
Smält den mörka chokladen. Ta ut tryffelkulorna och rulla i ett tunt lager med choklad, rulla sedan tryfflarna i julkryddor.

4
Recept: Blossa/Roy Fares

Scroll to Top