Du behöver
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl honung
- 1 tsk julkrydda
- 1 dl starkglögg
- 200 g mjölkchoklad
- 125 g mörk choklad
- 35 g smör (saltat)
- 100 g mörk choklad (till rullning)
Julkryddor:
1 msk kanel
0.5 tsk ingefära
1 msk nejlika
Gör så här
1
Bryt chokladen i en bunke. Koka ihop grädde, honung, julkryddor och glögg. Häll det över chokladen, blanda sedan i smöret och rör till en slät tryffelsmet.
2
Ställ smeten i kylskåp så att den stelnar. Rulla sedan smeten till lagom stora tryfflar och ställ dem i kylskåpet igen.
3
Smält den mörka chokladen. Ta ut tryffelkulorna och rulla i ett tunt lager med choklad, rulla sedan tryfflarna i julkryddor.
4
Recept: Blossa/Roy Fares