Du behöver
- 75 g smör
- 6 st ägg
- 4 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 msk pepparkakskryddor
- 1 dl filmjölk
Fyllning
2.5 dl vispgrädde
1 dl karamelliserad mjölk
2 dl lingonsylt
Frosting
400 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
25 g smör
Garnering
små pepparkakor
lingon och lingonris
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och sikta ner i smeten. Tillsätt smält smör och filmjölk och blanda till en slät smet.
Smörj en form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kallna.
Dela kakan i tre bottnar. Vispa grädden och blanda med karamelliserad mjölk och lingonsylt. Lägg samman bottnarna med lingongrädden.
Vispa färskost, grädde, florsocker och smör till en jämn kräm. Bred den tunt runt om och ovanpå tårtan. Garnera med pepparkakor, lingon och lingonris.