Julskinka med honungsgriljering

Koka eller ugnsbaka skinkan. Låt skinkan svalna något och ta bort nät och svål. Eller köp färdigkokt skinka och ta bort nätet. Den är oftast utan svål.

Du behöver

  • 1 st äggula
  • 2 msk senap osötad
  • 1 msk senap söt och stark
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk ströbröd

Ugn: 200º

Det här behövs till en skinka:

Gör så här

1
Ta bort termometern. Klipp bort nätet, när skinkan svalnat något och ta bort svålen. Ta ev bort en del av fettkanten genom att skära med kniv eller hyvla med en osthyvel. Lägg skinkan på ett ugnssäkert fat.

2
Blanda äggula, senap, potatismjöl, honung, ströbröd och pensla blandningen över skinkan.

3
Griljera skinkan i nedre delen av ugnen, i 10–15 minuter eller tills skinkan fått vacker färg. Servera skinkan uppskuren i skivor med kokt brysselkål.

Scroll to Top