Julpepparkakor II

Det här ett gammalt traditionellt recept på pepparkakor som är lättkavlade. Av alla recept på pepparkakor som jag prövat under åren är det här det bästa. Ni har fått det någon gång förut, och här är det nu igen!

Du behöver

  • 150 g smör eller margarin
  • 2.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 msk malen ingefära
  • 1 msk kanel malen
  • 0.5 msk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 0.5 msk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 0.75 l vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör fett, socker och sirap poröst. Tillsätt först kryddor och bikarbonat, sedan vattnet och det mesta av mjölet.

2
Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Svep in degen i folie och låt den vila kallt över natten.

3
Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med olika mått. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 4-5 minuter. Låt dem svalna på plåten.


Kommentar:
Lägg alltid pepparkakor på kall plåt, så blir de inte blåsiga.

Scroll to Top