RECEPT FRÅN HJ

Juligt filmjölksbröd med frukt och nötter

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
1 styck

Du behöver

  • 300 g nötter och frön
  • 300 g torkad frukt
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • Ugn: 175 grader

Gör så här

1

Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda nötter, salt, råg och vetemjöl.

2

Blanda filmjölk och bikarbonat. Rör ner i de torra ingredienserna samt sirap och frukt. Rör till en jämn smet.

3

Häll smeten i en smord brödform, ca 1 ½–2 liter. Klä formen med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Får brödet för mycket färg, täck med folie.

4

Tag ut brödet ur formen och låt svalna i handduk.


Recept