Du behöver
- 0.5 st gul lök
- smör eller margarin till stekning
- 0.75 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 1 msk senap skånsk
- 500 g köttfärs
- 1 krm kryddpeppar mald
- salt peppar
Gör så här
1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg.
2
Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter.
3
Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet.
4
Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.