Juliga köttbullar

Du behöver 0.5 st gul lök smör eller margarin till stekning 0.75 dl ströbröd 1 dl vatten 0.5 dl vispgrädde 1 st ägg 1 msk...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • smör eller margarin till stekning
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 1 msk senap skånsk
  • 500 g köttfärs
  • 1 krm kryddpeppar mald
  • salt peppar

Gör så här

1
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör utan att löken får färg.

2
Blanda ströbröd, vatten och grädde i en skål och låt det svälla i 5 minuter.

3
Blanda i lök, ägg, senap, köttfärs och kryddor och blanda väl till en jämn smet.

4
Rulla små köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta.

Scroll to Top