RECEPT FRÅN
Julglaserade revbensspjäll
Okänd
4 Ingen enhet / tomt
Du behöver
- 1 kg tjocka revbensspjäll
- klyftad gul lök
- lagerblad
- 2 tsk salt
- 1 tsk kryddpepparkorn
- 3 dl julmust
- hackad gul lök
- skivade vitlöksklyftor
- 1.5 dl ljus sirap
- 1 tsk kinesisk soja
- 0.5 tsk malda nejlikor
- 0.5 tsk malen ingefära
Glaze
Gör så här
1
Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock cirka 1 timme. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.
2
Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock cirka 15 minuter. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 minuter till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader. Servera med resten av glazen som en sås.