Julglaserade revbensspjäll

Du behöver 1 kg tjocka revbensspjäll klyftad gul lök lagerblad 2 tsk salt 1 tsk kryddpepparkorn Glaze 3 dl julmust hackad gul lök skivade vitlöksklyftor...

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • klyftad gul lök
  • lagerblad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn

Glaze

3 dl julmust
hackad gul lök
skivade vitlöksklyftor
1.5 dl ljus sirap
1 tsk kinesisk soja
0.5 tsk malda nejlikor
0.5 tsk malen ingefära

Gör så här

1

Lägg revbensspjällen i en kastrull med lök, lagerblad, salt och pepparkorn. Täck med vatten och låt koka under lock cirka 1 timme. Se till att köttet alltid är täckt med vatten under kokningen. Ta upp och lägg köttet i en ugnsform.

2

Lägg alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt koka utan lock cirka 15 minuter. Mixa slät med en stavmixer och koka 5 minuter till. Pensla köttet med hälften av glazen och stek mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader. Servera med resten av glazen som en sås.

Scroll to Top