Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1.5 dl mjölk
- 0.5 st gul lök
- smör eller margarin till stekning
- 800 g skinkfärs
- 1 st ägg
- 1 tsk kryddnejlika mald
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint och stek den mjuk i en stekpanna med smör.
2
Blanda ner färs, ägg, kryddnejlika, salt och peppar i ströbrödsbland-ningen. Rör sist i löken och blanda väl.
3
Rulla små köttbullar med vattensköljda händer. Stek köttbullarna, i om-gångar, på medelvärme i en stekpanna med smör, i ca 8 minuter, tills de är klara och fått fin färg.
Gör färsen och rulla köttbullarna, och förvara övertäckta på en bricka i kylen över natten och stek dem precis innan servering. Eller frys in dem ostekta och ta fram dem och tina dem och stek dem klara.