Julens köttbullar

Skinkfärsen kan bytas ut mot annan färs.

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök
  • smör eller margarin till stekning
  • 800 g skinkfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk kryddnejlika mald
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint och stek den mjuk i en stekpanna med smör.

2
Blanda ner färs, ägg, kryddnejlika, salt och peppar i ströbrödsbland-ningen. Rör sist i löken och blanda väl.

3
Rulla små köttbullar med vattensköljda händer. Stek köttbullarna, i om-gångar, på medelvärme i en stekpanna med smör, i ca 8 minuter, tills de är klara och fått fin färg.


Kommentar:
Gör färsen och rulla köttbullarna, och förvara övertäckta på en bricka i kylen över natten och stek dem precis innan servering. Eller frys in dem ostekta och ta fram dem och tina dem och stek dem klara.

Scroll to Top