Jordgubbstrifle med mandelfras

Gott i glas! Jordgubbstrifle med mandelfras.

Du behöver

Mandelfras

2 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör

Fyllning

1.5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1.5 dl crème fraîche
1 dl jordgubbssylt
1.5 dl lemoncurd

Garnera med

250 g jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Mandelfras: Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om.

2

Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.

3

Fyllning: Vispa ­grädde och florsocker. Tillsätt crème fraiche.

4

Varva mandelfras, sylt, lemoncurd och gräddblandning i ­portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.

Scroll to Top