Du behöver
Mandelfras
2 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör
Fyllning
1.5 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1.5 dl crème fraîche
1 dl jordgubbssylt
1.5 dl lemoncurd
Garnera med
250 g jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
Mandelfras: Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om.
Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.
Fyllning: Vispa grädde och florsocker. Tillsätt crème fraiche.
Varva mandelfras, sylt, lemoncurd och gräddblandning i portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.