RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbstrifle med mandelfras

Gott i glas! Jordgubbstrifle med mandelfras.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Mandelfras

  • 2 dl mandelmjöl
  • 50 g mandelspån
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 g smör
  • Fyllning

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 dl jordgubbssylt
  • 1.5 dl lemoncurd
  • Garnera med

  • 250 g jordgubbar
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Mandelfras: Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om.

2

Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.

3

Fyllning: Vispa ­grädde och florsocker. Tillsätt crème fraiche.

4

Varva mandelfras, sylt, lemoncurd och gräddblandning i ­portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.


Recept