RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbstårta med vit choklad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • Jordgubbsglass:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbar
  • Garnera med:

  • jordgubbar choklad- och kokosdoppade

Gör så här

1
Smält chokladen över ett vattenbad. Den får inte bli för varm, då blir den grynig.
2
Vispa grädden. Rör ner ett ägg i taget i chokladen. Blanda i en klick av grädden och vänd sedan ner resten.
3
Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys in i 4 timmar.
4
Jordgubbsglass: Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Mosa jordgubbarna och rör ner i äggsmeten.
5
Vänd ner i grädden. Häll smeten i formen och frys in i 4 timmar. Doppa jordgubbar i smält choklad och sedan i kokos. Låt stelna. Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen.

Recept