Du behöver
- 200 g vit choklad
- 3 dl vispgrädde
- 2 st ägg
Jordgubbsglass:
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 dl florsocker
2 dl jordgubbar
Garnera med:
jordgubbar choklad- och kokosdoppade
Gör så här
1
Smält chokladen över ett vattenbad. Den får inte bli för varm, då blir den grynig.
2
Vispa grädden. Rör ner ett ägg i taget i chokladen. Blanda i en klick av grädden och vänd sedan ner resten.
3
Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys in i 4 timmar.
4
Jordgubbsglass: Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Mosa jordgubbarna och rör ner i äggsmeten.
5
Vänd ner i grädden. Häll smeten i formen och frys in i 4 timmar. Doppa jordgubbar i smält choklad och sedan i kokos. Låt stelna. Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen.