Jordgubbstårta med vit choklad

Du behöver 200 g vit choklad 3 dl vispgrädde 2 st ägg Jordgubbsglass: 3 dl vispgrädde 3 st äggulor 1 dl florsocker 2 dl jordgubbar...

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st ägg

Jordgubbsglass:

3 dl vispgrädde
3 st äggulor
1 dl florsocker
2 dl jordgubbar

Garnera med:

jordgubbar choklad- och kokosdoppade

Gör så här

1
Smält chokladen över ett vattenbad. Den får inte bli för varm, då blir den grynig.

2
Vispa grädden. Rör ner ett ägg i taget i chokladen. Blanda i en klick av grädden och vänd sedan ner resten.

3
Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys in i 4 timmar.

4
Jordgubbsglass: Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Mosa jordgubbarna och rör ner i äggsmeten.

5
Vänd ner i grädden. Häll smeten i formen och frys in i 4 timmar. Doppa jordgubbar i smält choklad och sedan i kokos. Låt stelna. Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen.

Scroll to Top