Jordgubbssmulpaj med kanel och vit choklad

Du behöver Smuldeg: 1 dl strösocker 50 g vit choklad 2 dl vetemjöl 100 g smör Fyllning: 350 g jordgubbar 0.5 tsk mald kanel 0.75...

Du behöver

Smuldeg:

1 dl strösocker
50 g vit choklad
2 dl vetemjöl
100 g smör

Fyllning:

350 g jordgubbar
0.5 tsk mald kanel
0.75 dl strösocker
0.5 msk maizena

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Mixa socker, vit choklad i bitar och vetemjöl i matberedare tills chokladen är finhackad. Lägg i det kalla smöret i bitar och mixa snabbt till en smuldeg.

2

Dela jordgubbarna i mindre bitar och blanda med övriga ingredienser till fyllningen. 

3

Fördela i 4 portionspajformar och strö över smuldegen.

4

Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter tills pajerna börjar få lite färg.


Kommentar:
Kanel och jordgubbar är en ovanligt lyckad smakkombination. Tillsammans med den vita choklad i pajdegen blir de här pajerna verkligen något alldeles extra!

Scroll to Top