Jordgubbssemifreddo

Du behöver 250 g jordgubbar 2 st ägg 1 dl florsocker 2 dl vispgrädde Gör så här 1 Skölj, rensa och mixa jordgubbarna grovt. Dela...

Du behöver

  • 250 g jordgubbar
  • 2 st ägg
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Skölj, rensa och mixa jordgubbarna grovt. Dela äggen i gulor och vitor. 2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av florsockret och vispa lite till.

2
Vispa äggulorna med resten av florsockret. Vispa grädden.

3
Blanda ner jordgubbarna i äggulevispet. Vänd ner grädden och till sist äggvitorna.

4
Häll i en form, 15×20 cm, och frys in i 3 timmar. Servera gärna semifreddon med jordgubbar.

Scroll to Top