RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbssemifreddo

Nästan som glass men ändå inte, perfekt om du saknar glassmaskin. Det är fint att dekorera med blommor tänk på att inte plocka dem där det är för mycket avgaser eller besprutat.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 4 st ägg
  • 2 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 25 g hackad ljus choklad
  • Garnering

  • jordgubbar
  • ätliga blommor

Gör så här

1

Ansa och mixa jordgubbarna grovt. Tag undan 1 msk mixade jordgubbar. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa samman äggvitorna till ett hårt skum.

2

Tillsätt halva mängden florsocker och vispa lite till. Vispa samman äggulor med resterande mängd florsocker. Vispa samman grädden.

3

Blanda ner de mixade jordgubbarna i äggule blandningen. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitorna.

4

Fördela blandningen i en låg form ca 20x30 cm. Strö över hackad choklad och ringla över den sista matskeden med mixade jordgubbar och frys in i minst 3 timmar. Frys gärna över natten.

5

Tag upp formen ca 15 minuter innan servering och garnera med jordgubbar och kryddgrönt, servera.


Recept